Βιογραφικό

ΙΝΕΤΖΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ

 (ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ)

Είναι κάτοχος  πτυχίου  της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1991). Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ το 1999 από το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο Αθηνών και το ΝΝΘΑ Σωτηρία Αθηνών . Αμέσως μετά έγινε κάτοχος δεύτερης ειδικότητας , της ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ των   ΕΝΗΛΙΚΩΝ από το Κοργιαλένειο Μπενάκειο, Νοσοκομείο  ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ Αθηνών (1999-2001).

Το 1998  εξειδικεύτηκε στην Ηχοκαρδιογραφία και στην κλινική Καρδιολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο – Αγγλία, (Department of Echocardiography Prof. P.Nyhoyiannopoulos)  του IMPERIAL COLLEGE  (School of Medicine National Heart & Lung Inst. HAMMERSMITH  HOSPITAL) LONDON  UK. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έκανε μετεκπαίδευση  στο Aντιυπερτασικό Ιατρείο και στο  Τμήμα Ηχοκαρδιογραφίας της  ( Α¨ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  το 1999.

Είναι  κάτοχος MASTER (μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών  της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,  ΔΙΕΘΝΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ  ΥΓΕΙΑΣ μετονομασία  σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (2007-2009).

Το 2008 έλαβε κατόπιν εξετάσεων το πιστοποιητικό ATLS (Advanced Trauma Life Support)

Το  2013 -2014  εξειδικεύτηκε (  6 μήνες ),  στην Καρδιοαναπνευστική κόπωση συμμετέχοντας   και στην λειτουργία  του τμήματος  ΕΚΚΑΝ  (Ειδικό Κέντρο Καρδιολογίας Αθλητών και Νέων ), Μονάδα Κληρονομικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων (Α¨ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ).

Τα Δημόσια Νοσοκομεία στα οποία έχει  υπηρετήσει ως  ιατρός υπαίθρου και ως ειδικευόμενη είναι : ΠΓΝ Αλεξανδρόπολης(Κέντρο Αιμοδοσίας),  Λαϊκό Νοσοκομείο(Κέντρο Αιμοδοσίας), ΆγιοςΣάββας(Α΄Παθολογική Κλινική), ΓΝΝοσημάτων Θώρακος Σωτηρία(Καρδιολογική Κλινική), Ιπποκράτειο Νοσοκομείο(Α΄Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική), Ερυθρός Σταυρός(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων).

Από το 2002 εργάζεται  στον ιδιωτικό τομέα . Συγκεκριμένα από το 2001-2003 εργάσθηκε  στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ (ως ειδικός Καρδιολόγος- Εντατικολόγος) και από το 2003 έως και σήμερα στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ. Συγκεκριμένα από το 2003- 2012 ως επιμελήτρια Καρδιολόγος- εντατικολόγος  στην Καρδιολογική Μονάδα και από το 2012 έως σήμερα ως υπεύθυνη στο τμήμα Εργοσπειρομετρίας και στο τμήμα ανάλυσης  των Holter πιέσεως 24ωρης καταγραφής. Από τον Οκτώμβριο του 2016 είναι   Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ.

Παράλληλα από το 2002  έως σήμερα διατηρεί  Ιδιωτικό Καρδιολογικό  Ιατρείο  στο κέντρο της Αθήνας .

Είναι μέλος :

ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ από το  1991

GENERAL MEDICAL COUNCIL  UK από το 1998

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1999

 ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ 2012

ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΕ  (ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ) 2016

 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ (ΕΕΥ) 2018

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, έχει κάνει 13 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά και συμμετέχει σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη της. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Ιταλικής  γλώσσας και έχει κάνει την βασική εκπαίδευση  στην Γαλλική .

Είναι εκλέκτωρας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου  ΠΙΣ (από τον Οκτώβριο του 2018).

Είναι εκλεγμένο μέλος ( αναπληρωτής Γραμματέας)  του Διοικητικού Συμβουλίου των αποφοίτων του Μεταπτυχιακού  Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών.

Έχει λάβει μέρος στα πλαίσια του εθελοντισμού ως επικεφαλής ιατρικής ομάδας σε διάφορες αθλητικές οργανώσεις (spetsathlon, mini marathon spetses).

Τα τελευταία χρόνια  είναι ενεργό μέλος της Ιατρικής Ομάδας της Axionhellas .

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών  <<ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ>>.

Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται ενεργά με την πολιτική και είναι Πολιτικό Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. (Τομέας Υγείας και Τομέας Τουρισμού ). Μέλος Γενικη Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων και Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.

Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Είναι κόρη του αντιστράτηγου της ΕΛΑΣ και Νομικού Κων.Δημητρακάκη. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.